Fiets verkoop

Een fiets is een prachtig product, het brengt je van A naar B, door weer en wind, het geeft je plezier. Het houd je in beweging wat natuurlijk gezond is.
Het gaat erom waar koop je deze fiets?

Verkoopadviesutrecht-fietst-28
Bij de fietsenmaker kun je de fietsen fysiek zien, voelen, tillen, uit proberen etc. De fietsenmaker helpt jou bij de keuze van een fiets, denkt met jou mee, stelt vragen en schat zo in wat de meest geschikte fiets voor jou is.

Afmontage
En dan heb je een fiets gekozen en gekocht. Dan wil je natuurlijk dat die in perfecte staat is. Fietsen van de meeste merken worden machinaal in elkaar gezet. Hierdoor laat de na controle ook te wensen over. Op zich niet zo heel erg want de fiets wordt bij de fietsenmaker helemaal na gekeken en afgesteld. Mijn ervaring is dat vaak de spaken te los staan, cranks niet vast genoeg staan, versnellingen niet goed afgesteld is. Kortom bij aflevering van een fiets moet de montage door de fietsenmaker goed gebeuren en is een erg belangrijk element voor je fiets plezier. Dit doen wij als fietsenmaker zeer nauwkeurig en nemen daar de tijd voor.

Servicebeurten en garantie
Een maal de fiets in Uw bezit en een tijdje ermee rond gereden, na ongeveer een maand laten wij de klant terug komen voor spakencontrole. Dit is erg belangrijk want spaken zetten zich waardoor de spanning afneemt. Bij de spakencontrole worden de spaken weer opnieuw gespannen en de wielen bij gericht. Wanneer deze spakencontrole niet gebeurt is de kans groot dat de spaken loskomen met spaakbreuk als gevolg, vaak gebeurt dit pas een jaar later.

Na 3 maanden krijgt de fiets een servicebeurt, hier wordt alles nagelopen en opnieuw afgesteld en gesmeerd waar nodig. Zoals bijv kettingspanning , cranks na getrokken etc. Ook nu worden de spaken weer onderhanden genomen. Deze 3 maandelijkse servicebeurt wordt voor het verstrijken van een jaar herhaald, ook worden de onderdelen aan de fiets dan extra nagekeken.. De nazorg zoals spakencontrole en servicebeurten gebeuren gratis en zitten dus in het aankoopbedrag van de fiets. Ook deze servicebeurten zijn erg belangrijk voor het behoud van Uw fiets, wanneer dit niet gebeurd loopt U kans dat onderdelen sneller slijten of zelfs kapot gaan. Meestal gebeurt dit dan na 2 jaar als de garantie periode is verstreken. Hieruit blijkt dat de servicebeurten erg belangrijk zijn.

Garantie
Wanneer er toch iets niet goed is met de fiets, of er zit een productie fout in, wij regelen de hele garantie afhandeling en zorgen dat je weer snel fietst.

Waarom Utrecht fietsen:

* Betrouwbaar advies       * Scherpe actieprijzen!         * Kopen met garantie